PENGUMUMAN
PENGUMUMAN
Visi SKHMC - Melonjakkan kecemerlangan individu melalui pendidikan berasaskan kurikulum, kokurikulum dan sahsiah yang berkualiti di dunia dan di akhirat. Misi SKHMC - Kami bertekad untuk bersama-sama melaksanakan sistem pendidikan yang cemerlang. Ini adalah bertujuan untuk menjadikan negeri Perak sentiasa di puncak kecemerlangan dalam bidang : 1. Pengurusan dan kepimpinan yang cekap, berkesan dan telus. 2. Akademik yang berasaskan pengurusan yang berkualiti bagi mencapai keputusan peperiksaan awam yang terbilang. 3. Sahsiah yang berasaskan program pembangunan insan. 4. Program sukan yang berasaskan pendekatan saintifik dan inovatif. 5. Kokurikulum yang berasaskan pembinaan generasi bestari, jati diri dan integrasi nasional.

Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda ....................

Isnin, 7 Mac 2011

Pelaksanaan Aktiviti Kokurikulum 1M1S

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia,

Pelaksanaan Aktiviti Kokurikulum 1M1S pada waktu petang hari persekolahan dan dijalankan di kawasan sekolah (selama 2 jam seminggu). Guru yang berminat sila berhubung dengan Penolong Kanan Kokurikulum dengan segera. Keutamaan diberi kepada program pasukan elit. Guru yang melaksanakan aktiviti di waktu petang dikecualikan daripada menjalankan aktiviti kokurikulum pada hari Sabtu kecuali kelas tambahan Tahun 6, Kem Bestari Solat dan aktiviti selain kokurikulum (Hari Anugerah, Mesyuarat Agung & AJK PIBG, Hari Kokurikulum, Hari Sukan, Mesyuarat, Seminar atau aktiviti anjuran pihak sekolah, PPD, JPN dan sebagainya). Guru yang bermasalah untuk hadir pada hari Sabtu digalakkan memohon program ini, keputusan pelaksanaan tertakluk kepada budi bicara Penolong Kanan Kokurikulum.

Program yang dicadangkan adalah seperti yang berikut :
Bola Sepak
Bola Baling
Sepak Takraw
Hoki
Bola Jaring
Lawn Bowls
Catur
Kompang
Robotik
Olahraga

Sekian, terima kasih.

Tiada ulasan: