PENGUMUMAN
PENGUMUMAN
Visi SKHMC - Melonjakkan kecemerlangan individu melalui pendidikan berasaskan kurikulum, kokurikulum dan sahsiah yang berkualiti di dunia dan di akhirat. Misi SKHMC - Kami bertekad untuk bersama-sama melaksanakan sistem pendidikan yang cemerlang. Ini adalah bertujuan untuk menjadikan negeri Perak sentiasa di puncak kecemerlangan dalam bidang : 1. Pengurusan dan kepimpinan yang cekap, berkesan dan telus. 2. Akademik yang berasaskan pengurusan yang berkualiti bagi mencapai keputusan peperiksaan awam yang terbilang. 3. Sahsiah yang berasaskan program pembangunan insan. 4. Program sukan yang berasaskan pendekatan saintifik dan inovatif. 5. Kokurikulum yang berasaskan pembinaan generasi bestari, jati diri dan integrasi nasional.

Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda ....................

Khamis, 26 Mei 2011

Soalan Kuiz Bahasa Melayu

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia,

Pihak sekolah menawarkan hadiah kepada 3 orang pelajar yang menjawab soalan kuiz dengan betul. Soalan kuiz hendaklah didownload dari blog sekolah. Semua soalan dan jawapan hendaklah dicetak dan dihantar kepada Penolong Kanan Kokurikulum untuk tindakan selanjutnya. Semua maklumat dan jawapan hendaklah ditaip.

Soalan Pemahaman....(hantar sebelum 13.5.2011)
Soalan Penulisan Bahagian A...(hantar sebelum 13.5.2011)
Soalan Penulisan Bahagian B...(hantar sebelum 13.5.2011)
Soalan Penulisan Bahagian C...(hantar sebelum 13.5.2011)

*** Jawapan pelajar yang mendapat hadiah akan disiarkan dalam blog sekolah.
*** Jawapan pelajar yang diserahkan tidak akan dipulangkan semula.

Sila emel jawapan kuiz kepada semutmerahpa5@gmail.com (pelajar sekolah lain boleh menyertai kuiz ini)Sekian, terima kasih.

Tiada ulasan: