PENGUMUMAN
PENGUMUMAN
Visi SKHMC - Melonjakkan kecemerlangan individu melalui pendidikan berasaskan kurikulum, kokurikulum dan sahsiah yang berkualiti di dunia dan di akhirat. Misi SKHMC - Kami bertekad untuk bersama-sama melaksanakan sistem pendidikan yang cemerlang. Ini adalah bertujuan untuk menjadikan negeri Perak sentiasa di puncak kecemerlangan dalam bidang : 1. Pengurusan dan kepimpinan yang cekap, berkesan dan telus. 2. Akademik yang berasaskan pengurusan yang berkualiti bagi mencapai keputusan peperiksaan awam yang terbilang. 3. Sahsiah yang berasaskan program pembangunan insan. 4. Program sukan yang berasaskan pendekatan saintifik dan inovatif. 5. Kokurikulum yang berasaskan pembinaan generasi bestari, jati diri dan integrasi nasional.

Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda .................... Blog ini mula dibina pada 1 Disember 2009. Sehingga kini, blog ini telah dikunjungi melebihi 40,000 kali pengunjung ................ Penulis blog mengucapkan terima kasih atas kunjungan anda ....................

Ahad, 29 Julai 2012

Tindakan Selepas Peperiksaan Percubaan UPSR

Sukacita dimaklumkan bahawa Peperiksaan Percubaan UPSR telah dijalankan oleh pihak sekolah pada 11, 12 dan 13 Julai 2012 yang lalu. Didapati peratus kelulusan adalah 46.64% sahaja berbanding sasaran iaitu 79.26%. Bilangan %5A hanya 5 orang sahaja.

Pihak sekolah mengenalpasti beberapa tindakan yang perlu diambil oleh tuan/puan untuk sama-sama meningkatkan pencapaian yang diharapkan. Antaranya ialah :
1. Memastikan kehadiran penuh setiap hari persekolahan kerana ulang kaji dan teknik menjawab dijalankan.
2. Memberi ruang dan masa untuk anak-anak belajar di rumah. Elakkan dari membebankan mereka dengan kerja-kerja lain.
3. Mengurangkan pergerakan (balik kampung) pada hujung minggu kerana ramai murid yang gagal menyiapkan tugasan yang diberikan oleh guru.
4. Memperbanyakan buku-buku latihan untuk anak-anak mengulangkaji di rumah.
5. Sentiasa berdoa dan memberikan kata-kata semangat untuk mereka terus belajar.
6. Menemani anak-anak belajar di rumah di sebelah malam agar mereka lebih bersemangat.

Tiada ulasan: